ЛОВ НА СЪКРОВИЩА
Зареждане

ЛОВ НА СЪКРОВИЩА

За нас/история

Тийм билдинг игри и загадки ЛОВ НА СЪКРОВИЩА®

Как започна всичко

Нашето увлечение по загадките започва преди много много години. Ние сме израстнали още от училище с простите буквени шифри (А=1), със скритите текстове на лист с парафин или лимонов сок, с игрите на думи и анаграми измисляни по време на семейните ни почивки, с преплетените букви и загадките от списание Дъга. Любимите ни филми бяха Индиана Джоунс, Дяволчетата (The Goonies), Лабиринт, Scavenger Hunt (мисля, че няма официален превид на български). Доста джойстици на Atari 2600 сме счупили, след това на Sega. Малко по-късно дойдоха и първите книги игри, след това куестовете на PC - Monkey Island, King's Quest, Discworld. В реалния свят тренирахме спортно ориентиране и въпреки, че най-важен беше физическият елемент, се забавлявахме много защото имахме карта, компас и търсехме скрити "съкровища".

 

След това живота ни грабна и някакси неусетно се отдалечихме от загадките. Но всичко се промени преди около 15 години когато се озовахме в Сан Франциско. Там 4 часа играхме на незабравим Лов на Съкровища в китайския, италианския, Downtown и Financial District. Играта беше организирана от бивш частен детектов който познаваше града и историята му до най-малките детайли. Видяме неща за които обикновените туристи никога не разбират. Надпреварвахме се с другите отбори, попадахме в задъдени улици половината скрити от пара, търсехме мястото на първия затвор, влизахме в книжарници и антиквариати. Чувствахме се като във филма "Big Trouble in Little China" сниман на същите улици.

Какво предлагаме

 

Кои сме ние

Три години след това се престрашихме да изпробваме идеята с приятели и така се роди играта ЛОВ НА СЪКРОВИЩА®. Първоначално започнахме със София и след това с останалите градове в България. Също сме правили играта в бизнес комплекси, хотели, парковем, като рекламно мероприятие и на конференции. Правили сме я както за фирми и организации, така и за рожденни и семейни тържества. Правили сме я на лист хартия както и в high-tech вариант с откриване обезвреждане на скрито "бомби" в реално време (както в най-добрата серия на Умирай трудно - 3). Правили сме я за 10 годишни деца, за дървообработвателни предприятия и за IT фирми. Ние нямаме намерение да спираме или да правим нещо различно - защото обичаме загадките в реалния свят.

Свържете се с нас

 
От нашите приключения

Вижте всички снимки